Общи условия

Общи условия за пазаруване от електронен магазин за парфюми и козметика от http://krial-perfumes.com.

За Вашето улеснение моля внимателно да прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. При използване на уеб сайта - http://krial-perfumes.com се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. При условие, че НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този електронен магазин. Снимките в сайта са ориентировачни и има снимки, който не съответсват на продукта. Тези снимки сме се старали да са близки до името. За всички въпроси, които имате при поръчката може да се свържете с нас на посочените контакти. 

За нас

Ние сме фирма, която се занимава с продажба на козметика от 1992-а година. Сто процента от нашите продукти са със собствена доставка от Италия и Франция, с гарантиран произход. Ние сме официални вносители на голяма част от предлаганите стоки. Фирмата ни е „Криал БГ ЕООД“, с адрес на регострация – град София, ул. Цар Иван Шишман 17, с регистрация по ДДС №175015743.

Освен тази информация съгласно „Закона за защита на потребителите“, ние Ви предоставяме свободно и следната информация:

- Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт.

- Цената на стоките е изписана и е с ВКЛЮЧЕНО ДДС на страниците за представяне на съответния продукт.

- Стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките можете да видите в рубриката „Начини за доставка“.

- Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.

- Начините за Доставка са описани подробно в „Начини за доставка“.

- Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

Защо да се регистрирам?

Регистрацията е задължителна за пазаруване в онлайн магазина. Ползвателят е длъжен да попълни форма, в която посочва коректни данни, необходими за вход. При регистрацията трябва да въведете адреса, който ще се използвате за доставка, Вашето име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка. Необходимо е да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка, имате възможност да коригирате Вашия телефон за контакт и адрес за доставка. При поръчка от онлайн магазина се попълват данни за издаване на протоколи за доставка. При регистрация се идентифицира Потребителя с цел възпроизвеждане на изявлението му за приемане на Общите условия. Това се извършва чрез съхранените на лог-файловете на сървъра на http://krial-perfumes.com - IP адрес на потребител, както и всяка друга информация. С отбелязване в поле „Съгласен съм с Общите условия” клиентът извършва електронно изявление, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема. Като регистриран потребител, Вие избирате да закупите между всички наши продукти, както и възможност да виждате актуалните ни промоции. Регистрирайте се сега, отнема по-малко от минута.

Условия за поръчка на стоки

Поръчките се приемат на сайта - http://krial-perfumes.com, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. За да се генерира поръчка през сайта е задължително да се регистрирате с личен потребителски профил. Поръчването на определена/и от потребителя стока/и се извършва по следните начини:

- Чрез бутона за поръчка "Поръчай" на страницата на всеки продукт- чрез бутоните "Добави в количката" на страницата на всеки продукт, след което ще бъдете препратени в страница със списък от избрани продукти. Тези бутони добавят избрания продукт в потребителската количка, след което потребителят има възможност да добави още продукти в нея или да продължи към завършване на поръчката. При завършване на поръчката, потребителят има възможност да прегледа продуктите, които е решил да закупи, техните цени и крайната сума за плащане, както и да се възползва от допълнително намаление, ако разполага с ваучер за отстъпка или друг промоционален код. След финализирането на поръчката и изпращане на така направената заявка, на посочения e-mail ще бъде изпратено потвърждение със записа на въведената информация. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на наличност, изпращане и други) потребителят ще бъде уведомяван от оператор по е-майл или телефон.

 - По телефона – (+359) 888 54 71 08. Потребителят прави заявка за поръчка на посочения телефон за избраните от него стоки, като предоставя на оператора на http://krial-perfumes.com необходимите данни за извършване на доставката (име на получател, адрес на доставка и т.н.) и други специални изисквания за изпълнение на поръчката, ако има такива. 

Поръчките и запитванията от страна на клиентите се обработват от операторите на http://krial-perfumes.com в рамките на работното време, обявено в раздела КОНТАКТИ.

Начини за доставка

          Доставката на стоки от http://krial-perfumes.com чрез онлайн магазина става след направена и потвърдена поръчка за доставка на стока. В поръчката регистрирания клиент е посочил начин на плащане, адрес на доставка и телефонен номер за връзка.

Потвърждение и изпълнение на поръчки става от служител на http://krial-perfumes.com, който задължително потвърждава по телефона всяка поръчка, направена от Клиента. http://krial-perfumes.com си запазва правото да не изпълни поръчка, направена през интернет магазина, ако попълнените данни на клиента не са валидни, или ако няма наличност от поръчаната стока. http://krial-perfumes.com е задължен да уведомява клиента за това на предоставения телефон за връзка или e-mail, като в случай на липса на наличност от поръчаната стока, служителя може да предложи замяна с друг продукт, която клиента има право да приеме или отхвърли. Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, ако поръчката е направена преди 17:00 часа, и на следващия работен ден, ако е направена след 17:00 часа. В случай, че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на първия работен ден след подаване на поръчката. При потвърждението на поръчката ще Ви информираме за наличността и условията на доставката във Вашия случай.

Доставката на всички парфюми за град София и страната е безплатна.

За козметика KARAJA за София доставката ще бъде безплатна, а за страната ще бъде безплатна за суми над 40 лева с ДДС. При поръчка над 80 лева ще имате отстъпка от 10%.

За боята ING доставката за град София ще е безплатна за поръчки над 20 лева с ДДС, а за страната доставката ще се извърша по ценовата листа на куриерска фирма RAPIDO.

Срока за доставка за град София е един работен ден, или в същия ден, ако поръчката е направена преди 12:00 часа. Доставката за страната е до два работни дни.

Има възможност за доставка и в почивните дни или във фиксиран час. Тази услуга се заплаща допълнително по два лева на поръчка.

В случай на забавяне на доставката, независимо от причините, операторът на http://krial-perfumes.com е длъжен да уведоми клиента за това и да посочи нова дата на доставка, която клиента може да приеме или отхвърли.

Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти които сте поръчали, плюс цената за доставка. Всички артикули са с предварително начислено ДДС.

Проблеми с доставката

Клиентът може да откаже или да промени поръчка преди или по време на нейното потвърждение от служител на http://krial-perfumes.com. В случай на отказ от поръчка, ако клиентът е заплатил сума по банков път, тя се възстановява по сметката на клиента в десет дневен срок. В случай, че продуктът не може да бъде доставен, операторът може да предложи алтернативен продукт със сходна цена, който клиентът има право да приеме или да откаже.

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано и поради някоя от следните причини: 

- не е извършено плащане (забавяне на плащането).

- потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.

- липса на телефон за контакт с потребителя.

При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи по изпращане или приемане на стоките са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

Транспортните разходи по връщане на стоката от клиента към http://krial-perfumes.com са за сметка на клиента, като негово право е да избере дали да я донесе лично в офиса на магазина или да я изпрати по куриер. 

Рекламация за увредена пратка се прави в момента на получаване на пратката и в присъствието на куриер, с който се попълва констативен протокол в три еднообразни екземпляра.

Вие като потребители имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок от 7 работни дни от получаване на стоката в случай, че те не са използвани освен за проба, не е увредена цялоста на опаковката им и запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката), в който е получена и условията по чл.55 от ЗЗП.

При отказ на опакован продукт от парфюмерия с нарушена опаковка се удържат %-ти от сумата. Според преценка на http://krial-perfumes.com.

Операторът посочва адреса, на който клиента да върне стоката. Връщането може да се осъществи само в работни дни между 10:00-17:00 ч. Разходите за доставка на върнатата стока са за сметка на клиента.

За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на посочените в страницата mail и телефони.

Как мога да платя?

Плащането става по следните начини:

- наложен платеж – при плащане с „наложен платеж” клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.

- плащане през ePay.bg (поддържа плащане с карти Борика, Euroline, Maestro, Master Card, Visa Electron, Visa Classic): При избиране на този метод ще бъдете прехвърлени към страницата на ePay.bg, за да финализирате транзакцията; след постъпване на плащането в нашата система започва обработката на Вашата поръчка; при получаване на стоката не дължите плащане на куриера. През системата на ePay.bg, могат да се заплащат стоки до 2000 лева.

Защита на личните данни

         Със зареждане на http://krial-perfumes.com всеки един потребител приема и има задължение да спазва настоящите Общи условия за цялото време на ползване на страницата, от първоначалното зареждане до напускането на http://krial-perfumes.com.

Освен ако в тези общи условия изрично не е посочено друго, информацията, публикувана на http://krial-perfumes.com, е собственост на http://krial-perfumes.com. Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание, публикувано на http://krial-perfumes.com, без изричното писмено съгласие на http://krial-perfumes.com. Потребителите имат право да разглеждат и да отпечатват извадки от http://krial-perfumes.com за своя лична употреба. Посещението и разглеждането на http://krial-perfumes.com не изисква регистрация от потребителите. За ползване на определени услуги, предлагани на http://krial-perfumes.com се изисква регистрация. За да използва услугите на http://krial-perfumes.com, които изискват регистрация, потребителят е длъжен предварително да се регистрира, като попълни съответната електронна форма за регистрация, достъпна в реално време (on-line) в Интернет на страницата на http://krial-perfumes.com. При попълване заявлението за регистрация в http://krial-perfumes.com потребителят се задължава да предостави данни относно самоличността или другите изискуеми от електронната форма на http://krial-perfumes.com данни. С регистрацията си на http://krial-perfumes.com, потребителят получава свой персонализиран профил за идентификация в http://krial-perfumes.com. Потребителят има право по всяко време да променя данните, въведени при регистрацията, както и всякаква заявена от него информация във връзка с ползване на услугите, предлагани от http://krial-perfumes.comhttp://krial-perfumes.com е администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, регистриран в регистъра на администраторите на лични данни, поддържан от Комисията за защита на личните данни. събира и обработва лични данни при спазване на изискванията на Закона за защита на личните данни. http://krial-perfumes.com си запазва правото по всяко време да променя цените без предварително уведомление, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовото представяне на продуктите, както и промяна на техния дизайн. http://krial-perfumes.com не носи отговорност за преки или косвени вреди, претърпяни от потребителите, в резултат от ползването или невъзможността за ползване на http://krial-perfumes.com или свързаните и предоставяни чрез http://krial-perfumes.com услуги. http://krial-perfumes.com има право по всяко време да променя съдържанието на http://krial-perfumes.com и настоящите общи условия за ползването му, без да има задължение за предварително уведомяване на потребителите за промените. Изменените общи условия за ползване на http://krial-perfumes.com се публикуват на http://krial-perfumes.com и са достъпни за всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на http://krial-perfumes.com (с изключение на линка към настоящите "Общи условия"), потребителят се съгласява и изцяло приема и се задължава да спазва тези "Общи условия". За всякакви въпроси, неуредени в тези Общи условия и допълнителни питания може да се свържете с наш служител на посочения имейл/телефон за връзка.

Тези Общи условия са създадени на 27.05.2015 година.

Последна промяна на 27.05.2015 г.